✓ Køb for DKK 1.000,00 mere og få gratis fragt i Danmark
  • UDSØGTE ITALIENSKE KVALITETS VINE

    RECEPTEN PÅ SUND VIN
RECEPTEN PÅ SUND VIN – RESVERATROL

ØKOLOGISKE vine indebærer begrænsninger i hvilke stoffer man må bruge på sine vinmarker eksempelvis ingen Pesticider. 

Ved BIODYNAMISKE vine er der også begrænsninger i hvad man MÅ bruge af kemikalier under fremstillingen af vinen. Formålet er at undgå sundhedsskadelige stoffer, der kan påvirke din sundhed i negativ retning.

Desværre er der ikke så meget fokus på, at visse rødvine faktisk indeholder sundhedsfremmende og måske livsforlængende stoffer som RESVERATROL.

Citat fra WIKIPEDIA:
RESVERATROL er en polyfenol ( antioxidant) der findes vindruer, hindbær og mørk chokolade. Stoffet findes i skallen af røde druer, der benyttes ved fremstillingen af rødvin, og normalt findes Resveratrol i rødvin op til 7mg/l. Resveratrol skulle angiveligt hindre kræft, forbedre insulinfølsomheden og hjertekarsygdomme og måske hæmme Alzheimer. Det er efterhånden velundersøgt i forskellige dyremodeller, lige fra gærceller, bananfluer, orme, til gnavere mus og rotter, hvor det generelt ser ud til at øge livslængden. Enkelte undersøgelser i mennesker har vist en effekt på Type-2-Diabetes og blodsukker (HbA1c) og systolisk blodtryk.

Det er kun visse druesorter, som er rig på RESVERATROL. Det gælder bl.a. Malbec, Merlot, Barbera, Nebbiolo (Barolo), Cabernet Sauvignon, Pinot Noir og Syrah og flere af dem betegner vi som ædeldruer, så god smag og sundhed går hånd i hånd.

Lang tids gæring, hvor drueskallerne er i kontakt med vinen og lang tids fadlagring øger mængden af Resveratrol.

Resveratrol indgår i druernes eget immunforsvar og stimuleres af meget ultraviolet lys, fysisk beskadigelse samt bakterie og svampeangreb.

Mængden af sol og varme er afgørende for mængden af Resveratrol. Det betyder at Bordeaux-vine ikke indeholder ret meget Resveratrol og det afspejler sig også i alkoholprocenten, som typisk kun ligger på 12-12.5%.

Det er imidlertid ikke bare planterne der kan bruge Resveratrol i deres immunforsvar. Det virker også på dyr og mennesker. Hvem vil ikke undgå en række sygdomme eller have lagt et par år på livslængden.

Alle ældre burde have vin på recept, men det er ikke ligegyldig hvilken vin vi vælger. Vælg en af ovennævnte druer fra områder med masser af sol. Alkoholprocenten afslører det. Mange italienske vine ligger på 14-14.5%

Wineconsult har i samarbejde med Massara udviklet en vin VINO VITAE – LIVETS VIN, som er lavet på Nebbiolo efter samme pricipper som Barolo med lang tids gæring og 5-7 år på egetræsfade og vi kan tilbyde vine fra 2005, 2007 og 2012, som var specielt gode år.

Livet er for kort til dårlig vin, så husk at nyde det mens du kan.
A glass of wine every day, keeps the doctor away.

Vi tilbyder vinsmagning til enhver anledning

Vores pris er typisk kr. 100 pr. person, og vi beregner omkring 1 flaske vin for hver deltager. Der er som regel mulighed for at købe aftenens smagsprøver til en god introduktionspris.

Du kan bestille på telefon 22 22 89 77 eller ved at sende en e-mail til vin@wineconsult.dk.

Wineconsult

Områderne i Norditalien er speciale i vores vinbutik

WINECONSULT TILBYDER GODE ITALIENSKE VINE TIL ENDNU BEDRE PRISER


Wineconsult har specialiseret sig i vine fra specielt Piemonte og Valpolicella, men vi har også gode vine fra Midt- og Syditalien inklusiv Sicilien.
 
Piemonte er mest kendt for Barolo, Vinens konge og kongernes vin, der er lavet på Nebbiolo-druen. Klaserne udtyndes kraftigt for at de resterende druer kan samle ekstra kraft. Det er en lille tykskallet drue, som plukkes meget sent, rig på tanniner, som sikre en lang holdbarhed og fantastisk smag. Vinen skal ligge mindst et år på eg og må først sælges efter 4 år. Vi har fået lavet vores egen “Barolo”, Vino Vitae, som har ligget 5 år på eg, som bidrager til ekstra smag og rundhed. Vino Vitae - Livets Vin er tillige rig på det sundhedsfremmende stof, Resvaratrol.
Valpolicella-området tilbyder bl.a. Amarone, hvor Corvina-druen udgør mindst halvdelen og hvor druerne tørres i mere end 3 måneder inden gæringen og det giver meget kraftige vine med alkohol op til 17%.
 
I den mellemste del af Italien er druesorten Sangiovese ( Jupiters Blod ) anerkendt og indgår i Brunello. Vi har været heldige at få fat i ENIGMA ( gåde på græsk ), som af VIVINO regnes for en af verdens allerbedste vine med flere guldmedaljer bag sig, og så er den ikke engang særlig dyr.
 
“FÅ RÅD TIL GOD VIN” betyder, at vi kender vores vine og de producenter, der fremstiller dem. De fleste af vores vine er faktisk anbefalet af lokale restauranter, så ikke bare kvaliteten er i orden, det er prisen også.
 
Vi tilbyder også gerne vinsmagninger under temaet “Livet med og uden vin” og har I brug for gavekasser, kan vi også hjælpe.
 
Vi leverer gratis ved køb over 1000 kr og leverer gerne personligt et par gange om måneden og man er altid velkommen til at kontakte os.
Gratis fragt gælder dog kun i Danmark. 
Inger og Ole
Wineconsult

Du finder os på

Aagaards Wineconsult
Kirkegade 73
9460 Brovst
Denmark
CVR 39481375
 

Kontakt os på

Telefon: +45 22 22 89 77
vin@wineconsult.dk

Easysoftonic