Vine

Producenter +

Årgange +

Distrikt +

Druesorter +
Tlf: +45 8144 4024
webgrisen@webgrisen.dk

✓ Køb for DKK 1.000,00 mere og få gratis fragt i Danmark
  • UDSØGTE ITALIENSKE KVALITETS VINE

    RECEPTEN PÅ GOD VIN

RECEPTEN TIL GOD VIN – RESVERATROL

Økologisk og biodynamisk vin handler om at undgå skadelige stoffer i vinen under dyrkning og produktion. Desværre er der ikke så meget fokus på at visse rødvine kan indeholde sundhedsfremmende og muligvis livsforlængende stoffer. Det franske paradoks er at franskmænd lever længere end forventet på trods af indtagelse af mange mættede fedtsyre og det tilskrives deres indtagelse af vin. Resveratrol er en antioxidant, som findes i visse rødvine og det er ikke usundt. Googler man “Wine and Resveratrol” er den første artikel fra MAYO Clinic, som er et af de højt estimerede institutter for sundhed i USA, kommer med følgende “Appointments”, 2023:

RED WINE AND RESVERATROL: GOOD FOR YOUR HEART?
Resveratrol might be key to what could make red wine heart healthy. Learn the facts and
hype about red wine and how it affect the heart. 
Red wine, in limited amounts, has long been thought of as healthy for the heart. The alcohol and certain substances in red wine called antioxidants may help prevent coronary artery disease, the condition that leads to heart attacks. Links between red wine and fewer heart attacks aren’t well understood. But antioxidants in red wine may increase levels of high-density lipoprotein (HDL) cholesterol, also called the “good” cholesterol, and protect against cholesterol buildup. Experts say not to start drinking alcohol to help your heart. This is especially true if you have alcohol use disorder or if alcohol use disorder is in your family. Too much alcohol can harm the body in many ways. But if you already have a glass of red wine with your evening meal, drinking it in limited amount may improve your heart health.

HOW IS RED WINE HEART HEALTHY?
Antioxidant in red wine called polyphenols may help protect the lining of blood vessels in the heart. A polyphenols called resveratrol is one part of red wine that’s gotten noticed for being healthy.

RESVERATROL IN RED WINE
Resveratrol might help prevent damage to blood vessels, lower low-density lipoprotein (LDL) cholesterol, also called the “bad” cholesterol, and precent blood clots. But study results on resveratrol are mixed. Some research shows that resveratrol could be linked to a lower risk of swelling and irritation, called inflammation, and blood clotting. Both can lower the risk of heart disease.

Flere videnskabelige undersøgelser viser at resveratrol også har en positiv effekt på flere af vores livsstilssygdomme. Det er ikke bare cholesterol men også blodtrykket og nedsat risiko for Type-2-diabetes og øget insulinfølsomhed hos diabetikere. Enkelte undersøgelser tyder på nedsat risiko for Alzheimer.

Lang tids gæring, hvor drueskallerne er i kontakt med vinen og lang tids fadlagring øger mængden af Resveratrol. Resveratrol indgår i druernes eget immunforsvar og stimuleres af meget ultraviolet lys, fysisk beskadigelse samt bakterie og svampeangreb.

Mængden af sol og varme er afgørende for mængden af Resveratrol. Det betyder at Bordeaux-vine ikke indeholder ret meget Resveratrol og det afspejler sig også i alkoholprocenten, som typisk kun ligger på 12-12.5%.

Det er imidlertid ikke bare planterne der kan bruge Resveratrol i deres immunforsvar. Det virker også på dyr og mennesker. Hvem vil ikke undgå en række sygdomme eller have lagt et par år på livslængden.

Alle ældre burde have vin på recept, men det er ikke ligegyldig hvilken vin vi vælger. Vælg en af ovennævnte druer fra områder med masser af sol. Alkoholprocenten afslører det. Mange italienske vine ligger på 14-14.5%

Wineconsult har i samarbejde med Massara udviklet en vin VINO VITAE – LIVETS VIN, som er lavet på Nebbiolo efter samme pricipper som Barolo med lang tids gæring og 5-7 år på egetræsfade og vi kan tilbyde vine fra 2005 og 2012, som var specielt gode år.

Livet er for kort til dårlig vin, så husk at nyde det mens du kan. A glass of wine every day, keeps the doctor away.

Vi tilbyder vinsmagning til enhver anledning

Vores pris er typisk kr. 100 pr. person, og vi beregner omkring 1 flaske vin for hver deltager. Der er som regel mulighed for at købe aftenens smagsprøver til en god introduktionspris.

Du kan bestille på telefon 22 22 89 77 eller ved at sende en e-mail til vin@wineconsult.dk.

Wineconsult

Områderne i Norditalien er speciale i vores vinbutik

WINECONSULT TILBYDER GODE ITALIENSKE VINE TIL ENDNU BEDRE PRISER


Wineconsult har specialiseret sig i vine fra specielt Piemonte og Valpolicella, men vi har også gode vine fra Midt- og Syditalien inklusiv Sicilien.
 
Piemonte er mest kendt for Barolo, Vinens konge og kongernes vin, der er lavet på Nebbiolo-druen. Klaserne udtyndes kraftigt for at de resterende druer kan samle ekstra kraft. Det er en lille tykskallet drue, som plukkes meget sent, rig på tanniner, som sikre en lang holdbarhed og fantastisk smag. Vinen skal ligge mindst et år på eg og må først sælges efter 4 år. Vi har fået lavet vores egen “Barolo”, Vino Vitae, som har ligget 5 år på eg, som bidrager til ekstra smag og rundhed. Vino Vitae - Livets Vin er tillige rig på det sundhedsfremmende stof, Resvaratrol.
Valpolicella-området tilbyder bl.a. Amarone, hvor Corvina-druen udgør mindst halvdelen og hvor druerne tørres i mere end 3 måneder inden gæringen og det giver meget kraftige vine med alkohol op til 17%.
 
I den mellemste del af Italien er druesorten Sangiovese ( Jupiters Blod ) anerkendt og indgår i Brunello. Vi har været heldige at få fat i ENIGMA ( gåde på græsk ), som af VIVINO regnes for en af verdens allerbedste vine med flere guldmedaljer bag sig, og så er den ikke engang særlig dyr.
 
“FÅ RÅD TIL GOD VIN” betyder, at vi kender vores vine og de producenter, der fremstiller dem. De fleste af vores vine er faktisk anbefalet af lokale restauranter, så ikke bare kvaliteten er i orden, det er prisen også.
 
Vi tilbyder også gerne vinsmagninger under temaet “Livet med og uden vin” og har I brug for gavekasser, kan vi også hjælpe.
 
Vi leverer gratis ved køb over 1000 kr og leverer gerne personligt et par gange om måneden og man er altid velkommen til at kontakte os.
Gratis fragt gælder dog kun i Danmark. 
Inger og Ole
Wineconsult

Du finder os på

Aagaards Wineconsult
Kirkegade 73
9460 Brovst
Denmark
CVR 39481375
 

Kontakt os på

Easysoftonic
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom← Tilbage til Shop