Vine

Vine fra Norditalien til billige priser

Piemonte vin er den vifte af italienske vine fremstillet i provinsen Piemonte i det nordvestlige hjørne af Italien. De mest kendte vine fra regionen omfatter Barolo og Barbaresco. De er fremstillet af Nebbiolodruen. Disse vine er ideelle til opbevaring og et godt alderen Barolo for eksempel kan efterlade en følelse af at drikke fløjl fordi tanniner er poleret og integreres mere og mere ind i vin. Da vinen modnes farven bliver mere brunlig og rustrød.

Andre populære druer til rødvinsproduktion er Barbera og Dolcetto. Vin fremstillet på Barbera druen er ofte frugtagtig og delikat med mindre tannin end vin fremstillet af Nebbiolo druen. Dolcetto på den anden side, er ikke som navnet indikerer sød (dolce er italiensk for sød). Den drue giver frisk og tør rødvin med en vis tannin. De vine lavet på Dolcetto druen bør indtages unge. Den mousserende vin Asti er lavet af Moscato druen. Størstedelen af områdets vinfremstilling tage steder i provinserne Cuneo, Asti og Alessandria. Den Brachetto er en anden sort, der anvendes til fremstilling søde og mousserende rødvine.

Mens Torino er hovedstaden i Piemonte, Alba og Asti er kernen af regionens vinindustri. Vinfremstilling af Piemonte spillet en betydelig rolle i de tidlige stadier af Risorgimento med nogle af tidens mest prominente figurer-lignende Camillo Benso, conte di Cavour og Giuseppe Garibaldi eje vinmarker i Piemonte-regionen og yder væsentlige bidrag til udviklingen af piemontesiske vine. De høje priser, som det østrigske imperium om eksport af piemontesiske vine til østrigske kontrollerede områder i det nordlige Italien var et af de underliggende gnister til revolutionerne i 1848-1849.

Viser 1–16 af 84 resultater