Vine

Producenter +

Årgange +

Distrikt +

Druesorter +
Tlf: +45 8144 4024
webgrisen@webgrisen.dk

✓ Køb for DKK 1.000,00 mere og få gratis fragt i Danmark

Vine fra Norditalien til billige priser

Piemonte vin er den vifte af italienske vine fremstillet i provinsen Piemonte i det nordvestlige hjørne af Italien. De mest kendte vine fra regionen omfatter Barolo og Barbaresco. De er fremstillet af Nebbiolodruen. Disse vine er ideelle til opbevaring og et godt alderen Barolo for eksempel kan efterlade en følelse af at drikke fløjl fordi tanniner er poleret og integreres mere og mere ind i vin. Da vinen modnes farven bliver mere brunlig og rustrød.

Andre populære druer til rødvinsproduktion er Barbera og Dolcetto. Vin fremstillet på Barbera druen er ofte frugtagtig og delikat med mindre tannin end vin fremstillet af Nebbiolo druen. Dolcetto på den anden side, er ikke som navnet indikerer sød (dolce er italiensk for sød). Den drue giver frisk og tør rødvin med en vis tannin. De vine lavet på Dolcetto druen bør indtages unge. Den mousserende vin Asti er lavet af Moscato druen. Størstedelen af områdets vinfremstilling tage steder i provinserne Cuneo, Asti og Alessandria. Den Brachetto er en anden sort, der anvendes til fremstilling søde og mousserende rødvine.

Mens Torino er hovedstaden i Piemonte, Alba og Asti er kernen af regionens vinindustri. Vinfremstilling af Piemonte spillet en betydelig rolle i de tidlige stadier af Risorgimento med nogle af tidens mest prominente figurer-lignende Camillo Benso, conte di Cavour og Giuseppe Garibaldi eje vinmarker i Piemonte-regionen og yder væsentlige bidrag til udviklingen af piemontesiske vine. De høje priser, som det østrigske imperium om eksport af piemontesiske vine til østrigske kontrollerede områder i det nordlige Italien var et af de underliggende gnister til revolutionerne i 1848-1849.

Områderne i Norditalien er speciale i vores vinbutik

WINECONSULT TILBYDER GODE ITALIENSKE VINE TIL ENDNU BEDRE PRISER


Wineconsult har specialiseret sig i vine fra specielt Piemonte og Valpolicella, men vi har også gode vine fra Midt- og Syditalien inklusiv Sicilien.
 
Piemonte er mest kendt for Barolo, Vinens konge og kongernes vin, der er lavet på Nebbiolo-druen. Klaserne udtyndes kraftigt for at de resterende druer kan samle ekstra kraft. Det er en lille tykskallet drue, som plukkes meget sent, rig på tanniner, som sikre en lang holdbarhed og fantastisk smag. Vinen skal ligge mindst et år på eg og må først sælges efter 4 år. Vi har fået lavet vores egen “Barolo”, Vino Vitae, som har ligget 5 år på eg, som bidrager til ekstra smag og rundhed. Vino Vitae - Livets Vin er tillige rig på det sundhedsfremmende stof, Resvaratrol.
Valpolicella-området tilbyder bl.a. Amarone, hvor Corvina-druen udgør mindst halvdelen og hvor druerne tørres i mere end 3 måneder inden gæringen og det giver meget kraftige vine med alkohol op til 17%.
 
I den mellemste del af Italien er druesorten Sangiovese ( Jupiters Blod ) anerkendt og indgår i Brunello. Vi har været heldige at få fat i ENIGMA ( gåde på græsk ), som af VIVINO regnes for en af verdens allerbedste vine med flere guldmedaljer bag sig, og så er den ikke engang særlig dyr.
 
“FÅ RÅD TIL GOD VIN” betyder, at vi kender vores vine og de producenter, der fremstiller dem. De fleste af vores vine er faktisk anbefalet af lokale restauranter, så ikke bare kvaliteten er i orden, det er prisen også.
 
Vi tilbyder også gerne vinsmagninger under temaet “Livet med og uden vin” og har I brug for gavekasser, kan vi også hjælpe.
 
Vi leverer gratis ved køb over 1000 kr og leverer gerne personligt et par gange om måneden og man er altid velkommen til at kontakte os.
Gratis fragt gælder dog kun i Danmark. 
Inger og Ole
Wineconsult

Du finder os på

Aagaards Wineconsult
Kirkegade 73
9460 Brovst
Denmark
CVR 39481375
 

Kontakt os på

Easysoftonic
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom← Tilbage til Shop